Форум за хранителни добавки
http://forum.proteini-bg.com/

Dibencizide
http://forum.proteini-bg.com/viewtopic.php?f=19&t=210
Страница 1 от 1

Автор:  BODYFAN [ Нед Юни 18, 2017 12:14 am ]
Заглавие:  Dibencizide

Атлетите търсят средства, които да им помогнат да изградят мускулна маса. Наред с различните добавки, те се снабдяват с витамини. Един от тях е витамин B12 ( цианкобаламин ), който през последните години е известен с неговия коензим добре познат с търговското име Dibencozide,(дибенкозид). Преди преминаването към описанието на субстанцията трябва да се обърне внимание, че Dibencozide се среща и под други названия като аденозилкобаламин, кобаламинов ензим или коензим B12. Става въпрос за една и съща субстанция. Под името B12, всъщност, са всички коензими. Въпреки това не всички помагат еднакво в трупането на мускулна маса и това е основната причина за използването на Dibencizide. От друга страна в научната литература не се намират много средства за набавяне на витамин B12 или неговите коензими. Изключение са вегетарианците (не консумират никакви животински продукти), хора с проблем в усвояването на B12 и пациенти, които са прекарали операция на стомаха. Не е необходим по-нататъчен подробен анализ на причините за и против, когато става въпрос за използването на витамин B12 под формата на хранителна добавка.

Защо се споменава B12, когато се говори за Dibencozide? Това е така, защото Dibencozide участва в процеса на метаболизъм на активната форма на витамин B12. С други думи – използва се вместо витамин B12 ( цианкобаламин или хидроксокобаламин ). Какъв ефект може да се очаква? Попринцип ефектът е същият като от витамин B12 – увеличен апетит, цялостно подобрение на метаболизма, подобряване на състоянието на тъканите – черен дроб, мозък и мускули. На базата на наблюдения се стига до извода, че изключително често се среща дефицит на витамин B12. Дори при тежки заболявания не се измерват нивата на витамин B12. Изключение правят анемия и проблеми с метаболизма. Рискът от дефицит на витамин B12 нараства значително, например при хора, които консумират прекалено много алкохол, пушат цигари, правят несъобразени диети и имат проблеми с дейността на стомаха и панкреаса. Някои медикаменти също намаляват възможността на организма да усвоява витамин B12.
Някои неврологични проблеми, включително депресия и неврози, както и проблеми с неадекватно трупане на мускулна маса също могат да бъдат предизивикани от дефицит на витамин B12. Това означава, че приемът на витамин B12, и дори още по-добре – Dibencozide , решава тези проблеми. Друг ефект от този витамин и особено активната му форма Dibencozide е научно доказано да намалява нивата на хомоцистеина, който е причина за атеросклероза. Важно е да се отбележи при приема на Dibencozide да не се пропуска и приемът на фолиева киселина и друга група от витамини B – витамин B6.
Ако в интернет се въведе ключовата дума Dibencozide ще намерите предимно производители на хранителни добавки. Сред тях ще има най-много от добавките за бодибилдинг. След всичко казано до тук, позитивният ефект на dibencozide са силата, мускулната маса и по-бързото възстановяване. Въпреки това ползите от Dibencozide са далеч повече.

Въпроси:
1. Да се използва ли Dibencozide в стандартни цикли – Да
2. Има ли риск за здравето – Не
3. Вярно ли е, че Dibencozide е добър за всички спортисти, а не само за атлети и бодибилдъри – Да
4. Вярно ли е, че Витамин C намалява усвояването на Dibencozide – Да , не приемайте Dibencozide с витамин C или мултивитамини
5. Предвид позитивния ефект удачен ли е приемът от начинаещи атлети – Да
6. Кога не трябва да се използва Dibencozide?
-При бременност и кърмене
-megaloblastic anemia
-рак
Авторска статия на proteini-bg.com. Забранено копирането и използването й в други сайтове с комерсиална цел.

Прикачени файлове:
megabol-dibencozide-magnum-100-kaps1-500x500 - Kopia (2).jpg
megabol-dibencozide-magnum-100-kaps1-500x500 - Kopia (2).jpg [ 36.23 KiB | Прегледано 2124 пъти ]

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа