Форум за хранителни добавки

Научете повече за хранителните добавки
Дата и час: Вто Дек 03, 2024 5:30 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Авг 12, 2014 3:42 pm 

Покрай тези балове на моите приятели се стреснах, че моя е след само една година, а аз не съм в най-блестящата си форма! Казано честно съм много слаб, направо сух с никакъв релеф, макар че до преди месец тренирах, особено аматьорски, обаче. :(

Имах познати, които ми предлагаха добавки със силен анаболен ефект и подобни, :o но май държа повече на здравето си, от колкото на мускулите и релефа. Иска ми се да си направя ръце – бицепси, трицепси , по-широк гръб, плочки, сещате се.

Мислих си да си помогна с някои по-безвредни добавки, но ми се искаше да чуя мнения За или Против сте добавките, които са за натрупване на маса при тийнейджъри. :? За повечето, които съм чел не зная как действат и кои от тях са вредни и по какъв начин, при положение, че съм тийнейджър и все още се развивам, какво ще кажете За или Против?
Ако сте За, възможно ли е да ми предложите някои безвредни добавки, а ако сте Против – защо, как действат различните добавки и как вредят съответно на организма на тийнейджър?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 12, 2014 3:44 pm 

На тези години здраво ядене и трениране. Най-много 1 креатин монохидрат да си вземеш, защото е ефективен и в същото време не е скъп. Добри варианти са - Amix, Bulk Powders, ON и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 12, 2014 3:49 pm 
Аватар

Не мисля, че добавките биха навредили по някакъв начин, ако естествено се подберат подходящите и се взимат в разумни дози.
Според мен аминокиселините са важни за възстановяването и растежа и напълно безвредни за здравето. Наблегни на сериозни тренировки и качествена храна, добави доза незаменими аминокиселини по време на тренировка и всичко ще е 6. Мога да препоръчам BCAA на Mex.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 12, 2014 3:56 pm 

А как действа този креатин, предлагаха ги на приятеля ми, но той отказа, защото не знаеше нищо за него, можеш ли да обясниш?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 12, 2014 3:56 pm 

Креатинът е съставен от 3 аминокиселини - аргинин, глицин, метионин. Основната му действие е да дава повече енергия на клетките и да ги хидратира, реално това което се усеща при прием е увеличаване на силата и обема на мускулатурата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 10, 2024 1:02 pm 

Аз съм против, особено за лица под 18-21 години.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 02, 2024 9:17 pm 

Може да намерите много полезна информация и на сайта на БАВ.бг, лично мой фаворит https://www.bav.bg/blog/energiyni-napitki-vredi/

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа