Форум за хранителни добавки
http://forum.proteini-bg.com/

За или Против добавките за натрупване на маса при тийнейджър
http://forum.proteini-bg.com/viewtopic.php?f=25&t=179
Страница 1 от 1

Автор:  ActionHero [ Вто Авг 12, 2014 3:42 pm ]
Заглавие:  За или Против добавките за натрупване на маса при тийнейджър

Покрай тези балове на моите приятели се стреснах, че моя е след само една година, а аз не съм в най-блестящата си форма! Казано честно съм много слаб, направо сух с никакъв релеф, макар че до преди месец тренирах, особено аматьорски, обаче. :(

Имах познати, които ми предлагаха добавки със силен анаболен ефект и подобни, :o но май държа повече на здравето си, от колкото на мускулите и релефа. Иска ми се да си направя ръце – бицепси, трицепси , по-широк гръб, плочки, сещате се.

Мислих си да си помогна с някои по-безвредни добавки, но ми се искаше да чуя мнения За или Против сте добавките, които са за натрупване на маса при тийнейджъри. :? За повечето, които съм чел не зная как действат и кои от тях са вредни и по какъв начин, при положение, че съм тийнейджър и все още се развивам, какво ще кажете За или Против?
Ако сте За, възможно ли е да ми предложите някои безвредни добавки, а ако сте Против – защо, как действат различните добавки и как вредят съответно на организма на тийнейджър?

Автор:  TattooLover [ Вто Авг 12, 2014 3:44 pm ]
Заглавие:  Re: За или Против добавките за натрупване на маса при тийней

На тези години здраво ядене и трениране. Най-много 1 креатин монохидрат да си вземеш, защото е ефективен и в същото време не е скъп. Добри варианти са - Amix, Bulk Powders, ON и т.н.

Автор:  HealthyMonster [ Вто Авг 12, 2014 3:49 pm ]
Заглавие:  Re: За или Против добавките за натрупване на маса при тийней

Не мисля, че добавките биха навредили по някакъв начин, ако естествено се подберат подходящите и се взимат в разумни дози.
Според мен аминокиселините са важни за възстановяването и растежа и напълно безвредни за здравето. Наблегни на сериозни тренировки и качествена храна, добави доза незаменими аминокиселини по време на тренировка и всичко ще е 6. Мога да препоръчам BCAA на Mex.

Автор:  ActionHero [ Вто Авг 12, 2014 3:56 pm ]
Заглавие:  Re: За или Против добавките за натрупване на маса при тийней

А как действа този креатин, предлагаха ги на приятеля ми, но той отказа, защото не знаеше нищо за него, можеш ли да обясниш?

Автор:  Yoshino [ Вто Авг 12, 2014 3:56 pm ]
Заглавие:  Re: За или Против добавките за натрупване на маса при тийней

Креатинът е съставен от 3 аминокиселини - аргинин, глицин, метионин. Основната му действие е да дава повече енергия на клетките и да ги хидратира, реално това което се усеща при прием е увеличаване на силата и обема на мускулатурата.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа