Форум за хранителни добавки

Научете повече за хранителните добавки
Дата и час: Съб Ное 02, 2024 9:44 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: какво да ям
МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 9:15 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Чет Окт 18, 2012 9:39 am
Мнения: 11
искам да покача маса но незнам какво да ям за покачване на маса?

_________________
"Колкото повече,толкова повече"


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: какво да ям
МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 9:18 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Сеп 12, 2012 12:56 pm
Мнения: 17
Ако не качваш килограми, решението е простичко – приемай повечко калории. Как? Увеличи храната! Сипвай двойно. Ако до сега си ял само 200гр. пилешки гърди за обяд, започни да ядеш по 400гр. Препечена филийка за закуска? Направи ги две! Въобще, удвоявай храната, която приемаш принципно.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: какво да ям
МнениеПубликувано на: Вто Юли 30, 2013 4:10 pm 
Offline

Регистриран на: Вто Юли 30, 2013 4:08 pm
Мнения: 4
А да попитам яденето на мед води ли да покачване на килограми!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: какво да ям
МнениеПубликувано на: Пет Дек 06, 2013 7:22 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пет Сеп 07, 2012 8:43 pm
Мнения: 104
Местоположение: Пловдив
Пчелният мед е съставен основно от фруктоза, глюкоза и вода. Той съдържа също така други захари, ензими, минерали, органични киселини, витамини и аминокиселини:

● Въглехидрати. По-голямата част от състава на меда включва въглехидрати – около 80%. От тях, преобладават монозахаридите (фруктоза и глюкоза между 65-75%), както и около 20 други ди- три- и олигозахариди.

● Протеини и аминокиселини. Медът съдържа редица ензими, сред които инвертаза (превръща сложните захари в глюкоза и фруктоза), амилаза (разгражда нишестето в дизахариди), глюкозооксидаза (превръща глюкозата в глюконолактон), каталаза (превръща водородния пероксид в кислород и вода), фосфорилаза (премахва неорганичните фосфати от органичните фосфати).

Медът съдържа осемнадесет свободни аминокиселини, от които най-често срещаните са пролин, лизин, хистидин, аргинин, треонин, аспарагинова киселина, глутаминова киселина, глицин, метионин, изолевцин, левцин, тирозин, триптофан, фенилаланин и др.

● Минерални вещества. В най-голямо количество са калий, натрий, калций, фосфор, сяра, магнезий, желязо, мед.

● Органични киселини. В малки количества – глюконова, ябълчена, лимонена, оксалова, винена, млечна, малеинова, янтарна, пироглутаминова, бензоена, мравчена.

● Витамини. Медът съдържа незначителни количества от витамините рибофлавин, ниацин, фолиева киселина, пантотенова киселина и витамин В6. В състава му също влиза аскорбинова киселина (витамин С).

● Антиоксиданти. Основната групата антиоксиданти в меда са флавоноиди, единият от които, пиноцембрин, е уникален за пчелния мед и прополис. Аскорбиновата киселина и селенът са също антиоксиданти.
Пчелният мед не е регламентирано лекарствено средство, обаче хилядолетният опит на народната медицина, както и по-новите проучвания на съвременните клиницисти му отреждат място сред природните продукти с лечебно действие.

Целебната му сила е известна още от древността: той не дразни стомаха и се усвоява лесно от организма, помага при редица заболявания и успокоява нервната система.

В действителност медът е незаменима храна в ежедневното меню на човека. И това се дължи най-вече на забележителния му състав: витамини от групите А, В, С, К, Е, органични киселини, ензимите инвертаза, липаза и много химични елементи, които се срещат в кръвта в съвсем малки количества.

Полезно е да се консумира мед, но в определени количества: до 100 г дневно. Най-приемливо е това да става 1 час преди лягане или 3 часа след хранене.

Медът може да бъде разтворен в топла (не гореща) вода и така да бъде приет от организма.

Тъй като медът е богат на ензими, действието му улеснява функциите на храносмилателните жлези. Той подобрява и съня. Пчелният продукт, съчетан с лимонов сок, мляко или билков чай, помага също при простудни заболявания.
На края трябва да се знае, че при консумация на пчелен мед не трябва да се отива до крайности - той не може и не трябва да бъде единствен хранителен източник, т. е. пчелният мед е прекрасно лечебно и хранително средство в комби нация с други храни. Така организмът ще бъде подсигурен с всичко необходимо.

_________________
http://proteini-bg.com
http://bodyfan-bg.com
http://fitnesuredi-bg.com
http://herbioticum.bg/
http://testosterol-250.eu/
СИЛА ИНОВАЦИЯ НАУКА


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  

Хранителни добавки