Форум за хранителни добавки http://forum.proteini-bg.com/ |
|
Любимите сосове в кулинарията – практични съвети за приготвя http://forum.proteini-bg.com/viewtopic.php?f=42&t=329 |
Страница 1 от 1 |
Автор: | hideboom [ Вто Юли 20, 2021 10:53 am ] |
Заглавие: | Любимите сосове в кулинарията – практични съвети за приготвя |
Любимите сосове в кулинарията – практични съвети за приготвянето на всеки от тях Най-подходящите сосове за паста – доматен, болонезе и карбонара Когато заговорим за сосове, едва ли е възможно да не се сетим за паста. Италианското основно ястие си подхожда невъобразимо добре с различни по вид сосове. В днешното практическо ръководство ще спрем вниманието си три от тях. Стартирайки с доматения сос, следва да отбележим, че той е един от основните в кухнята. Другото име, с което бихте могли да го срещнете, е „Маринара“. Добрата новина е, че неговото приготвяне е изключително лесно. За направата на хубав доматен сос са ви необходими домати и ключови подправки, отговорни за характерните вкус и аромати. Съветваме ви да пасирате доматите, за да получите хомогенна и гладка консистенция. В дълбок тиган бихте могли да запържите чесън с масло – това ще придаде много плътност и вкус на вашия сос. Добавете доматите, след което идва ред и на така характерните и обичайни за италианската кухня съставки. Необходими са ни босилек, риган, сол и черен пипер. Важно е да оставите доматения сос на котлона, докато не се сгъсти – продължителното готвене на слаб огън позволява киселиността да изчезне. Така за относително кратко време ще се сдобиете с наистина превъзходен сос. Доматеният сос е така необходимата основа за приготвяне на чуден сос болонезе Сосът болонезе е изключително популярен сред любителите на италианската кухня. Подходящ е за добавянето към всички видове паста, както и при приготвянето на лазаня. В същността си той е доматен сос, приготвен по гореописания начин, но ключовото тук е, че към него се добавя кайма. За да приготвите класически италиански болонезе сос, отбелязваме, че каймата трябва да е телешка. Карбонарата е също един от основните сосове, залегнали в кухненските приготовления. Приготвя се на основата на яйцата, но е важно да отбележим, че за класическата карбонара се използват само жълтъците. Останалите компоненти, които намират място в соса, са зехтинът, сирена като пармезан например, чесън, лук и течна сметана. Бихте могли да подправите с черен пипер, който придава особена пиперливост и пикантност на соса. |
Автор: | koob [ Чет Сеп 23, 2021 1:06 pm ] |
Заглавие: | Re: Любимите сосове в кулинарията – практични съвети за приг |
Няколко национални кухни, които да изпробвате Няма как да подминем италианската кухня Рядко се срещат хора, които да не обикнат от първо вкусване този тип кухня. Богата на съставки и цветове, в базата на тази кухня е заложена пастата под различни форми – зависи от собствените ви предпочитания дали ще изберете лазаня, спагети, талиатели, фетучини или ньоки. Продуктите, които често се срещат в типичните италиански ястия, са доматите, пармезана, сосът песто, както и богат асортимент от подправки като риган и босилек. А всеки вкусен италиански обяд завършва със задължителна чаша ароматно еспресо. Френска кухня за ценители Френската кухня се отличава с иновативност и креативност. Ястията от нея са със силни вкусове, често екстравагантни и възбуждащи вкусовите рецептори. Прочутите френски вина са задължителна компания на всяка вечеря, както и платата с така популярните по целия свят френски сирена. Мексиканската кухня е подходяща за темпераментните личности Ако сте опитвали мексиканска кухня, то със сигурност ще се съгласите, че тя е изключително богата на вкусове и пикантност. Най-популярните ястия от нея включват тако, енчилада, бурито. Богата е и на сосове – към почти всяко ястие се сервират щедро салса, гуакамоле и сметана. Авокадото често присъства в тази кухня, както и чушките. Испанската кухня за любителите на рибните ястия Испанската кухня е богата на морски дарове – известното им ястие паеля се приготвя именно от ориз и разнообразие от рибни и морски продукти като миди, скариди, октопод. Ако обичате морска храна, то несъмнено тази кухня ще ви допадне. Изключително известна напитка е сангрията – представлява чуден коктейл от вино и плодове. Често към нея се добавят различни есенции като ванилия, ром и мед. |
Страница 1 от 1 | Часовете са според зоната UTC + 2 часа |