Някога замисляли ли сте се дали правилно режете лук? Ако всеки път, когато готвите с този зеленчук, ви идва да се разплачете, то, най-вероятно, пропускате нещо съществено в боравенето с продукта. За да не ни люти на очите, не трябва да отстраняваме долната част на главата лук, докато го режем, тъй като така стимулираме зеленчука да започне да отделя сок, който всъщност притежава добре познатия ни парлив ефект.
Приготвяне на свинска пържола на тиган
Ако сте почитатели на свинското и на бързото приготвяне на месото, то, вероятно, често посягате към тигана, когато искате да сервирате свински пържоли за вечеря. Съществуват няколко трика, които ще извлекат максимума от вкусове, съдържащи се в месото. Заменете олиото или зехтина с парченце масло. То изключително добре ще овкуси месото. Докато готвите пържолата, прибавете цяла смачкана скилидка чесън към маслото, за да обогати аромата и вкусовете. И за финал, най-подходящата подправка, която бихте могли да прибавите, е розмаринът. Ако разполагате с пресен, отделете малките листенца от клонката и ги включете към маслото и чесъна. Сух розмарин също ще ви свърши работа. И така, само за няколко минути, разполагате със стек, достоен за сервиране в ресторант.
http://proteini-bg.com/view_material2.php?id=45