Най-подходящите сосове за паста – доматен, болонезе и карбонара Когато заговорим за сосове, едва ли е възможно да не се сетим за паста. Италианското основно ястие си подхожда невъобразимо добре с различни по вид сосове. В днешното практическо ръководство ще спрем вниманието си три от тях.
Стартирайки с доматения сос, следва да отбележим, че той е един от основните в кухнята. Другото име, с което бихте могли да го срещнете, е „Маринара“. Добрата новина е, че неговото приготвяне е изключително лесно. За направата на хубав доматен сос са ви необходими домати и ключови подправки, отговорни за характерните вкус и аромати. Съветваме ви да пасирате доматите, за да получите хомогенна и гладка консистенция. В дълбок тиган бихте могли да запържите чесън с масло – това ще придаде много плътност и вкус на вашия сос. Добавете доматите, след което идва ред и на така характерните и обичайни за италианската кухня съставки. Необходими са ни босилек, риган, сол и черен пипер. Важно е да оставите доматения сос на котлона, докато не се сгъсти – продължителното готвене на слаб огън позволява киселиността да изчезне. Така за относително кратко време ще се сдобиете с наистина превъзходен сос.
|