Форум за хранителни добавки

Научете повече за хранителните добавки
Дата и час: Пет Дек 06, 2024 3:25 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Авг 12, 2021 10:11 am 
Offline

Регистриран на: Сря Юли 21, 2021 10:01 am
Мнения: 43
Владеете ли наистина някои основни кулинарни умения?

Все повече хора се престрашават да направят първите си кулинарни опити и една не малка част от тях откриват у себе си неподозирани умения и нова страст. Готвенето, макар и в домашни условия и за семейството, би могло да подейства изключително разтоварващо и да впечатлите с кулинарните си заложби роднини и приятели.

Има някои основни кулинарни положения, които всеки готвач би следвало да знае и успешно да интегрира в работата си в кухнята и в своите ястия.

Реженето на лук
Някога замисляли ли сте се дали правилно режете лук? Ако всеки път, когато готвите с този зеленчук, ви идва да се разплачете, то, най-вероятно, пропускате нещо съществено в боравенето с продукта. За да не ни люти на очите, не трябва да отстраняваме долната част на главата лук, докато го режем, тъй като така стимулираме зеленчука да започне да отделя сок, който всъщност притежава добре познатия ни парлив ефект.

Приготвяне на свинска пържола на тиган
Ако сте почитатели на свинското и на бързото приготвяне на месото, то, вероятно, често посягате към тигана, когато искате да сервирате свински пържоли за вечеря. Съществуват няколко трика, които ще извлекат максимума от вкусове, съдържащи се в месото. Заменете олиото или зехтина с парченце масло. То изключително добре ще овкуси месото. Докато готвите пържолата, прибавете цяла смачкана скилидка чесън към маслото, за да обогати аромата и вкусовете. И за финал, най-подходящата подправка, която бихте могли да прибавите, е розмаринът. Ако разполагате с пресен, отделете малките листенца от клонката и ги включете към маслото и чесъна. Сух розмарин също ще ви свърши работа. И така, само за няколко минути, разполагате със стек, достоен за сервиране в ресторант.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron

Хранителни добавки